Les possibilitats tecnològiques actuals permeten de fa anys passar de la feina a casa sense gairebé perdre el fil del que venim fent. Emails, trucades, videoconferències, feina pendent… al cotxe de tornada a casa anem treballant, arribem a casa i seguim treballant. Quan i com desconnectar? I a les vacances? Som capaços de relaxar-nos i oblidar la feina per uns dies?

 G2J_API_PisosTerrassa(CAT)_Julio2014

*Imagen: zaraobras.blogspot.com

Un altre fenomen, alhora, és el teletreball. Avui dia disposar d’un pis a Terrassa pot ser suficient per estar virtualment treballant a qualsevol racó del món. Per aquest perfil de treballador acostumat a treballar en la distància, encara pot ser-li més difícil desconnectar durant els períodes de descans propis del cap de setmana o bé durant les vacances.

Allunyar-se del mòbil és la primera recomanació. I és que cada cop més els empresaris o treballadors ajunten en un mateix terminal les targetes de la feina i personals, pel que acaben per no desprendre’s mai del mòbil. Una bona opció, relegada una mica al passat, és tenir dos telèfons i directament deixar només operatiu el personal en períodes de descans.

Ara bé, tinguem el pis a Terrassa o bé estiguem de vacances a la platja, els emails segueixen arribant i serà impossible no fer una ullada ràpida per veure que tot va bé si tenim accés directe des del mòbil o tablet.

Aprendre a diferenciar feina i família o oci és quelcom que sovint no ens han ensenyat, i que ens hem de prendre amb seriositat, tant per la nostra salut com per l’exemple que donem als petits, als quals sí tenim la possibilitat d’educar perquè sàpiguen en el futur distribuir el temps millor que nosaltres.

Deja una respuesta